WIJ STEUNEN MOMENTEEL DE VOLGENDE ACTIE

Momenteel steunen we geen acties
------------------------------------------------------------------------------------------------

De slachtoffers in JapanBijna een week na de aardbeving en tsunami die grote delen van de oostkust van Japan verwoestte, neemt de humanitaire nood onder de getroffen bevolking toe. Honderdduizenden mensen bevinden zich in opvangcentra, waaronder veel ouderen die extra kwetsbaar zijn voor onderkoeling en longontsteking.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft rekening 6868 openstaan voor giften voor hulp aan de slachtoffers van de verwoestende ramp. De opbrengst zal besteed worden aan de hulpverlening van het Japanse Rode Kruis.

Site Rode Kruis


-----------------------------------------------------------------------------------------------

VOORGAANDE ACTIE


3FM Serious Request 2010 voert actie voor de stille slachtoffers van aids, de kinderen die hun ouders hebben verloren aan deze ziekte.

Kinderen zijn de stille slachtoffers van de aidsproblematiek. Doordat die kinderen hun ouders zijn verloren aan aids staan ze er helemaal alleen voor. Het Rode Kruis wil ze hun toekomst teruggeven. Wereldwijd zijn meer dan 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan aids.


Weeskinderen door aids
Meer dan 15 miljoen kinderen zijn wereldwijd de stille slachtoffers van aids. Niet zozeer alleen omdat ze het zelf misschien hebben opgelopen, maar ook omdat ze hun ouders zijn verloren aan de ziekte en daardoor ineens alleen in de wereld staan. Juist de achtergebleven kinderen zijn de stille slachtoffers. Ze raken vaak via de ouders besmet of verliezen ouders aan de ziekte en daarmee ook de basis voor een normaal leven. Voor deze kinderen, voor deze stille ramp, vraagt 3FM dit jaar aandacht en gaat het samen met het Rode Kruis geld inzamelen.

Voor meer informatie hoe je deze actie kan steunen

http://seriousrequest.3fm.nl

Je kan storten op giro 22744
tnv Het Nederlandse Rode Kruis Den Haag,
onder vermelding van Serious Request


-----------------------------------------------------------------------------------------------

VOORGAANDE ACTIE

Doorstarten van onderzoek voor MS patiënten
Een arts uit Italië, Dr Zamboni, heeft een nieuwe behandelmethode ontwikkeld. Met een scan van de bloedvaten kan hij vernauwingen opsporen, die de toevoer van bloed naar de hersenen belemmeren. Door de bloedvaten op te rekken kan de bloedtoevoer hersteld worden en de klachten van MS patiënten doen afnemen.

Met de petitie willen we bereiken dat deze behandelmethode ook toegankelijk word voor meerdere mensen met MS


Reactie van iemand met MS
Hoi ik ben Wendy, 26 jaar en heb op woensdag 7 oktober 2009 de diagnose MS gekregen. (Multiple sclerose)
Ik heb altijd gedacht (net als vele anderen) dat MS een spierziekte is. Dit is dus niet het geval, MS is een ziekte aan je centrale zenuwstelsel.
Het centrale zenuwstelsel kan bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag (de myeline) rondom de zenuwbanen is aangetast (door ontstekingen)
Een aantal lichaamsfuncties kan hierdoor niet meer of niet meer optimaal werken.

MS is zeer ingrijpend zowel voor de persoon zelf als voor zijn of haar omgeving.
De ziekte begint meestal bij mensen tussen de 20 en 45 jaar. In Nederland hebben ongeveer 16.000 mensen MS.
De symptomen van MS zijn divers en vaak erg vaag. Slecht zien, spraakproblemen, evenwichts- en coordinatiestoornisssen, geheugenstoornissen en vermoeidheid zijn enkele van de veel voorkomende klachten.
Het stellen van een diagnose is dan ook een complexe zaak.

Mijn klachten zijn begonnen in Augustus..
Ik moest elk half uur naar de wc, maar kreeg er amper iets uit.
Dat ik naar mijn huisarts ging, was er niks vreemds te zien aan de urine, dus gingen we er een beetje vanuit dat het vanzelf wel weer weg zou trekken. Dit was na en week nog niet het geval dus ging weer terug naar mijn huisarts. Toen werd mijn urine op kweek gezet, en daar kun je dan dus weer een week op wachten. Uit de kweek kwam ook niks schokkends, toen heeft mijn huisarts een afspraak gemaakt bij de uroloog.
Helaas kon ik daar pas eind september terecht (liep toen dus al met 2 maanden blaasklachten). Eind augustus weer bij de huisarts geweest, want ik had ook gevoelsstoornissen in mijn voeten. Na een paar kleine testjes, kwam ze tot de conclusie dat het een depressie was (omdat ik zo met mn blaas bezig was, maakte ik de rest van mn lichaam ziek) Yeah right...
Dat ik uiteindelijk bij de uroloog op tafel lag, heb ik aan hem gevraagd of het mogelijk was dat een beklemde zenuw in mn rug deze klachten kon veroorzaken. Had hem ook verteld van de gevoelsstoornissen die op dat moment al tot mijn middel zaten!
Hij deed wat kleine testjes door met een paperclip in mijn benen te prikken en ik moest dan zeggen of ik iets voelde ja of nee.. Dat ik overal nee op zei, vertelde hij me meteen dat dit niet klopte en hij me meteen doorverwees naar de neuroloog.
Hier kon ik 4 dagen later terecht.

Eenmaal bij de neuroloog, gingen ze allerlei testjes doen (ik bleef bij mezelf denken dat het een beklemde zenuw was, zou een lekkere massage krijgen of evt een operatie en klaar.....) Dat de neuroloog klaar was, kreeg ik eigenlijk gelijk te horen dat hij me wilde opnemen. Schrok hier enorm van, want dit verwachte ik niet!
Had ook niks mee, dus mijn vriend moest even wat kleren en mn telefoon van thuis ophalen.

Had ondertussen ook last van mn ogen gekregen, had de hele dag het idee of ik door een dikke wolk heenliep. Zag opeens zo enorm slecht! kon de ondertiteling van de tv niet eens meer lezen, en iemand op 5 meter afstand herkennen was ook niet meer mogelijk !!
Ben op maandag opgenomen in het ziekenhuis en na diverse tests (ogentest, bloedonderzoek, MRI) kreeg ik op woensdagavond de diagnose MS.
Ik zou donderdagochtend nog een lumbaalpunctie krijgen (ruggenmergpunctie) die moest nog andere ziektes uitsluiten.
Daarna eindelijk naar huis.. en dan komt het besef dat je een ziekte hebt.. Verschrikkelijk !!

Na een krappe maand werd het lopen steeds moeilijker,had ik nog steeds blaas problemen en vervelende ogen, dus heeft mijn neuroloog besloten me weer op te nemen in het ziekenhuis en me 3-daagse prednison kuur te geven. Na deze kuur liep ik meteen weer een stuk beter (nog niet hoe het hoort)
Mijn blaas is helaas hetzelfde gebleven.
Mijn ogen zijn in Januari gelukkig weer helemaal hersteld.
Gebruik sinds Januari ook medicijnen (elke dag mezelf injecteren) die de MS zouden moeten afremmen of een eventuele aanval (shub, spreek uit als sjoep) minder heftig te maken.

Ik heb een full-time baan, maar zit vanaf augustus al thuis.
Denk vaak; "Ik heb helemaal geen MS. "Ik ga gewoon weer lekker werken!"
Helaas werkt mijn lichaam niet mee aan deze gedachten. Je word er ook de hele dag aan herinnert, heb namelijk nog steeds een blaas die niet werkt hoe hij zou moet werken.. dus ik katheter mezelf om mijn blaas leeg te maken.
Daarbij is de vermoeidheid een enorm struikelblok, ik kan niet wakker worden of ik ben al moe.
We hebben vlak na de diagnose een golden retriever pup aangeschaft, zodat ik weer de deur uit moest en hij me kon afleiden en ik niet de hele dag met de MS bezig zou zijn....

Tot zover mijn MS verhaal.

Take care, groetjes Wendy


Ik en mijn MS (Gedicht)

Meestal vrolijk, meestal blij.
Zo ziet vaak een ander mij.
Positief en opgewekt.
Gulle lach en goed gebekt.

Maar van binnen ook vaak pijn.
Ik kan ook die ander zijn.
Heel neerslachtig en bedroefd.
Zo erg, dat het soms allemaal niet meer hoeft.

Onbegrip en tegenslag.
Is vaak aanleiding tot mijn gedrag.
Frustratie en ontsteltenis.
Omdat ik me weer zo heb vergist.

Eenmaal gezegd is goed genoeg.
Maar nooit erover praten als de ander je niks vroeg.
Voor mij houd dit nimmer op.
Mijn MS die staat niet stop.

En als ik je met mijn verhalen ga vervelen.
En uiteindelijk niets meer met je kan delen.
Dan is het over, bijna uit.
En zit ik weer in dezelfde schuit.

Het zal wel heel erg menselijk wezen.
Maar voor mij een dagelijks vrezen.
Kon ik maar als ieder ander zijn.
MS doet ook van binnen pijn....

 


home
owners
activiteiten
webchat
chatregels
serverhelp
download
wij steunen nu
Foto door crew
verjaardag
wist je dat
moppen
links
contact
 
toevoegen aan favorieten